Sistit Bitkisel Tedavi
24 Temmuz 2024

Sistit Bitkisel Tedavi


Sistit, idrar yollarının iltihaplanmasından kaynaklanan bir hastalıktır. En sık kadınlar bu hastalıkla karşı karşıya gelir. Bunun sebebi, kadınların idrar yollarının erkeklere göre daha kısa olmasıdır. Sistit, özellikle çok rahatsızlık verici ve ciddi bir hastalıktır. Sistit hastalığının ortaya çıkmasına sebep olan bakteriler (Stafilokoklar, koli basili ve Trachomatis) idrar yollarında ve cilt üzerinde kolaylıkla yayılabilir. Eğer sistit zamanında tedavi edilmezse, ileride özellikle idrar torbasına kalıcı hasar verebilir ve mevcut olan iltihap böbreklere yayılabilir. Sistit tedavisi için zaman kaybetmeden doktora başvurulmalı veya bitkisel tedavi seçenekleri kullanılmalıdır.

Sistit Tedavisi İçin Bitkisel Tedaviler

  • Elma Sirkesi Kürü: Bir bardak suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ile 2 yemek kaşığı saf bal karıştırarak her öğünde içebilirsiniz.
  • Mısır Püskülü Çayı: Sistit hastalığının bitkisel tedavisinde mısır püskülü çayı oldukça faydalıdır. Kaynatma tenceresinin içine 1 bardak su koyun ve içine 3 yemek kaşığı mısır püskülü ekleyin. Daha sonra mısır püskülü çayını süzerek içebilirsiniz.
  • Maydanoz Çayı: Maydanoz, sistit tedavisinde en etkili bitkilerden biridir. Maydanozu taze olarak tüketebileceğiniz gibi, bir su bardağı suyu cezvenin içine koyup, 2 yemek kaşığı taze maydanozu ekleyerek 10 dakika kaynatabilirsiniz. Demlenme işleminden sonra süzerek içebilirsiniz.
  • Karabaş Otu Kürü: Bir su bardağı suya 1 tatlı kaşığı karabaş otu ekleyin ve 3-4 dakika kaynatın. Kaynattıktan sonra süzülür ve ılıdıktan sonra içilir. Bu kürü sistit tedavisi için 3'er gün ara ile içebilirsiniz.
  • Melisa Otu Kürü: Karabaş otunda olduğu gibi aynı şekilde melisa çayını hazırlayın. Daha sonra 3 gün melisa, 3 gün karabaş otu çayı olmak üzere düzenli olarak 21 gün bu kürlerin içilmesine özen gösterilmelidir.
  • Kiraz Sapı Çayı: 500 ml suyun içine 30 gram kiraz sapı ekleyerek 10 dakika kaynatın. Demlendikten sonra kiraz sapı çayını aç karnına günde 3 kere tüketebilirsiniz.
  • Kızılcık Suyu: Tamamen organik ve doğal olan kızılcık suyu, özellikle sistit tedavisinde önemli bir etkiye sahiptir. Ancak kızılcık suyu sistit tedavisinde yalnız başına kullanılmamalıdır. Mutlaka sebze ve meyve tüketimi artırılarak vücudun bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir.
  • Yaban Mersini Suyu: Özellikle koli basili bakterisini idrar yollarından temizleme açısından çok faydalıdır. Vücuttaki zararlı bakterileri yaban mersini suyu ile kolaylıkla vücuttan dışarıya atabilirsiniz.
  • Karbonat Suyu: Gün içinde bir bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat katarak içebilirsiniz. Ayrıca gün içinde 3 diş çiğ sarımsak yemek sistitin bitkisel tedavisi açısından oldukça faydalıdır.
  • Soğan Suyu Kürü: 4 adet kuru soğanı dilimleyin ve 1 litre suyun içinde kaynatın. Daha sonra soğan suyunu gün içinde 3-4 defa içebilirsiniz. Sağlık açısından oldukça faydalı olan kuru soğan, antioksidan içeriği ile sistit hastalığına sebep olan bakterilerin giderilmesinde çok faydalıdır.
  • Ebegümeci ve Çarkıfelek Çiçeği Çayları: Bu iki bitkiyi 1 su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı koyarak 10 dakika kaynatın. Ardından süzerek gün içerisinde içebilirsiniz. Mutlaka bu bitkilerin çaylarını taze olarak hazırlayın ve o şekilde tüketin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sistit Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Sistit Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Sistit Belirtileri ve Tedavisi

Sistit Belirtileri ve Tedavisi

Sistit Kanama Belirtileri ve Tedavisi

Sistit Kanama Belirtileri ve Tedavisi

Kronik Sistit Belirtileri ve Tedavisi

Kronik Sistit Belirtileri ve Tedavisi

N30 Sistit Belirtileri ve Tedavisi

N30 Sistit Belirtileri ve Tedavisi